Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Κινέζικο κοτόπουλο General Tso’s

Κινέζικο κοτόπουλο General Tso's
Eat4health

Με αυτή την κινέζικη συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε κοτόπουλο του General Tso, που είναι ένας τέλειος συνδυασμός γλυκών και πικάντικων γεύσεων, ένα πιάτο που είναι πολύ συνηθισμένο σε κινέζικα εστιατόρια, αλλά και σε πακέτο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε το κρασί από ρύζι με τζιν.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
3 αυγά
½ φλιτζάνι κορν φλάουερ
1/2 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
5 λοβούς αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε και ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουερ μέχρι να μην μείνουν σβώλοι και στη συνέχεια ρίξτε τα στο κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 3
Σε παρτίδες, ρίχνουμε προσεκτικά τα κομματάκια κοτόπουλου στο καυτό λάδι ένα ένα, μαγειρεύοντας μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να αρχίσει να επιπλέει, περίπου για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τις αποξηραμένες πιπεριές και τις μαγειρεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα βαθύ, χρυσαφί χρώμα. Βάλτε το ξύδι, το κρασί ρυζιού, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε στο γουόκ, και τηγανίστε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μην είναι πια θολή, περίπου για 2 λεπτά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..