Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο μοσχαράκι με τζίντζερ

Κινέζικο μοσχαράκι με τζίντζερ

Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για τραγανό μοσχαρίσιο κρέας με τζίντζερ. Ειναι ότι πιο κοντινό υπάρχει με αυτό που σερβίρουν στα εστιατόρια. Τα μπαχαρικά και η σάλτσα του δίνουν την ιδιαίτερη υφή του και την υπέροχη γεύση του. Σερβίρετέ το με ρύζι και με λαχανικά στον ατμό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
¼ κουταλιά της σούπας αλάτι
μαύρο πιπέρι
350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές φέτες
800 γραμμάρια λάδι για το τηγάνισμα
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
½ κουταλιά της σούπας κρασί από ρύζι
1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι
¼ φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι σε φέτες
¼ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι στη φριτέζα στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουερ, το αλάτι και το πιπέρι μαζί. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος στο μείγμα με το κορν φλάουερ και τις καλύπτουμε καλά.

Βήμα 3
Τηγανίζουμε τις επικαλυμμένες φέτες μοσχαράκι μέχρι να ροδίσουν. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί. Τις βγάζουμε από το λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το κρασί ρυζιού και το μέλι. Προσθέστε τη ζάχαρη, την πάστα τσίλι, το νερό και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρετε γρήγορα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας, και τηγανίστε άλλα 30 δευτερόλεπτα. Τέλος, προσθέτουμε τις φέτες του τηγανισμένου μοσχαρίσιου κρέατος, τις ανακατεύουμε να ζεσταθούν και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!