Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή. Πρόκειται για ένα απλό vegan πιάτο, με κύριο συστατικό το κινέζικο μπρόκολο, με την υπέροχη γεύση του να κυριαρχεί και τα υπόλοιπα μπαχαρικά να προσθέτουν ξεχωριστή γεύση. Γίνεται πανεύκολα και θα σας ενθουσιάσει. Απολαύστε το!
Υλικά πουν θα χρειαστείτε:
1 κομμάτι Gai Lan (κινέζικο μπρόκολο), ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε το κινέζικο μπρόκολο και μαγειρέψτε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε ελαφρά τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα hoisin, το τζίντζερ και το σκόρδο μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν, για 5 έως 7 λεπτά. Ρίχνουμε το μπρόκολο στη σάλτσα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!