Ιαπωνική Κουζίνα

Κοτόπουλο κατσού στον αέρα με Σπιτική Σάλτσα Katsu

Κοτόπουλο κατσού

Δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή για να φτιάξετε κοτόπουλο katsu στον αέρα, που είναι τραγανό εξωτερικά, τρυφερό και ζουμερό εσωτερικά. Η σάλτσα είναι λίγο γλυκιά, λίγο πικάντικη και συμπληρώνει τέλεια το κοτόπουλο. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι αν θέλουμε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κρασί σέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
Κοτόπουλο:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου , κομμένο στη μέση οριζόντια
1 πρέζα αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού panko
1 μερίδα σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σέρι, τη σάλτσα Worcestershire και το σκόρδο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα katsu στην άκρη.

Βήμα 2
Προθερμάνετε μια φριτέζα αέρα στους 175 βαθμούς.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, απλώστε κομμάτια κοτόπουλου σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα χτυπημένα αυγά σε ένα επίπεδο πιάτο. Ρίξτε την ψίχα ψωμιού σε ένα δεύτερο επίπεδο πιάτο. Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο αυγό και μετά σε ψίχα ψωμιού. Επαναλάβετε βουτώντας το κοτόπουλο στο αυγό και μετά πάλι στην ψίχα ψωμιού, πιέζοντας προς τα κάτω έτσι ώστε η ψίχα ψωμιού να κολλήσει στο κοτόπουλο.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο καλάθι της προθερμασμένης φριτέζας αέρα. Ψεκάστε τις κορυφές με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 6
Μαγειρεύουμε στον αέρα για 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και ψεκάστε τις κορυφές με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και κόψτε σε φέτες. Σερβίρουμε με σάλτσα katsu.

Καλή όρεξη!