Ελληνική Κουζίνα

Κοτόπουλο με κουρκουμά και ρύζι

Κοτόπουλο με κουρκουμά και ρύζι

Μια εκπληκτική και πανεύκολη συνταγή για κοτόπουλο με κουρκουμά και ρύζι που θα σας ξετρελάνει! Αρχικά, βράζουμε το κοτόπουλο σε λίγο νερό με μπαχαρικά, κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτόπουλο και βράζουμε το ρύζι σε αυτόν τον ζωμό για να πάρει όλη τη γεύση που χρειάζεται! Τέλος, ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 φλιτζάνια νερό
1 ½ κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τα στήθη κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Περίπου 20 με 25 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε το να στραγγίξει.

Βήμα 3
Προσθέστε το ρύζι και το καρότο στον ζωμό της κατσαρόλας. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και συνεχίστε να σιγοβράζετε, έχοντας σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια.

Βήμα 5
Μόλις ψηθεί το ρύζι, το αφρατέψτε το με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε απαλά το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο αλάτι όσο χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλή όρεξη!