Μεξικάνικη Κουζίνα

Πεντανόστιμα Εντσιλάδας με κοτόπουλο

Πεντανόστιμα Εντσιλάδας με κοτόπουλο

Το μυστικό για πετυχημένα Εντσιλάδας με κοτόπουλο βρίσκεται στα καρυκεύματα! Φτιάξτε τα με υλικά που έχετε στο σπίτι! Ο τεμαχισμός του κοτόπουλου είναι το πιο χρονοβόρο βήμα, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος και ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κιλά κρέας από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα – κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη κρέμα σούπας κοτόπουλου
1 ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι, στραγγισμένα
1 συσκευασία μείγμα καρυκευμάτων taco
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
5 τορτίγιες από αλεύρι
3 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 κονσέρβα σάλτσα enchilada
1 κουτί μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει. Αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ, για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 2
Ψιλοκόψτε το κοτόπουλο. Αφήνουμε στην άκρη το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε την κρέμα κοτόσουπας, την κρέμα γάλακτος και τη σκόνη τσίλι σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι, τα καρυκεύματα τάκο, το μισό από το ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμύδι και το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ανακατέψτε το χυμό λάιμ, τη σκόνη κρεμμυδιού και τη σκόνη σκόρδου. Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 4
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι από το μείγμα της σούπας στο τηγάνι με το μείγμα κοτόπουλου. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα σούπας στον πάτο ενός ταψιού.

Βήμα 5
Γεμίζουμε κάθε τορτίγια με το μείγμα κοτόπουλου. Πασπαλίστε το τυρί τσένταρ πάνω από τη γέμιση του κοτόπουλου πριν διπλώσετε τις τορτίγιες, κρατώντας το μισό από το τριμμένο τυρί για την επικάλυψη των Εντσιλάδας. Διπλώστε τις τορτίγιεςκαι τοποθετήστε με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 6
Περιχύνουμε ομοιόμορφα τις Εντσιλάδας με τη σάλτσα. Καλύψτε με το υπόλοιπο 1 1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ. Πάνω από το τυρί πασπαλίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις κομμένες ελιές. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση και το τυρί να λιώσει και να ροδίσει, για περίπου 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *