Αγαπημένες Συνταγές, Οι Δικές σας Συνταγές

Περσικά μπισκότα με καρύδια

Περσικά μπισκότα με καρύδια

Μια περσική συνταγή για μπισκότα με καρύδια για να συνοδεύσετε το ρόφημά σας ή να τα κεράσετε στους καλεσμένους σας. Αυτά τα μπισκότα με άρωμα τριαντάφυλλου είναι η τέλεια απόλαυση για το Πάσχα, καθώς δεν περιέχουν αλεύρι! Πλούσια σε γεύση, τραγανά και ελαφρώς λαστιχωτά. Τα καρύδια μπορούν να αντικατασταθούν με φιστίκια ή αμύγδαλα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοτριμμένα
3 κρόκοι αυγών
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
½ φλιτζάνι κομμάτια καρυδιού για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αλεσμένα καρύδια, τους 3 κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το κάρδαμο, τη μαγειρική σόδα και το ροδόνερο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Πλάστε κομμάτια ζύμης, μεγέθους κουταλιού του γλυκού, σε μπαλάκια.

Βήμα 3
Τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε τα μπαλάκια ζύμης πάνω. Πιέστε τα αρκετά, ώστε να πάρουν το σχήμα μπισκότου. Τα μπισκότα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά μεταξύ τους.

Βήμα 4
Χτυπήστε μαζί με ένα πιρούνι τον υπόλοιπο κρόκο αυγού και το νερό. Πιέστε ένα κομμάτι καρύδι σε κάθε μπισκότο και μετά αλείψτε με το γλάσο του κρόκου αυγού.

Βήμα 5
Ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μπισκότα θα φαίνονται μαλακά αλλά θα σκληρύνουν αρκετά όταν κρυώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν στα φύλλα ψησίματος για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε πιάτο για να κρυώσουν εντελώς.

Καλή όρεξη!