Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Κοτόπουλο τίκα μασάλα

Κοτόπουλο τίκα μασάλα
Eat4health

Αυτή είναι μια εύκολη ινδική συνταγή για κοτόπουλο τίκα μασάλα, μαριναρισμένο σε γιαούρτι, μπαχαρικά και με σάλτσα ντομάτας. Σερβίρετέ το με ρύζι ή ζεστή πίτα. Μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
4 μακριά σουβλάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά χαλαπένιο, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουτάκι (250 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την κανέλα, το καγιέν, το μαύρο πιπέρι, το τζίντζερ και το 1 κουταλάκι αλάτι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2
Προθερμάνετε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3
Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ. Περάστε το κοτόπουλο σε σουβλάκια και αλείψτε το με τη μαρινάδα. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 4
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές χαλαπένιο για 1 λεπτό. Καρυκεύστε με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, την πάπρικα και το 2ο κουταλάκι αλάτι. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και την κρέμα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά. Προσθέστε το ψητό κοτόπουλο και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

Καλή όρεξη!

Article Categories:
Ινδική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..