Αυτή είναι μία ιαπωνική συνταγή για το γνωστό κοτόπουλο katsu – τηγανητό κοτόπουλο γιαπωνέζικου στυλ. Ενα πολύ δημοφιλές ασιατικό πιάτο. Μπορείτε, αν προτιμάτε, να χρησιμοποιήστε χοιρινές κοτολέτες αντί για κοτόπουλο. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι και σάλτσα τονκάτσου.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 φιλέτα κοτόπουλου κοπανισμένα σε πάχος 1 περίπου εκατοστού
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, χτυπημένο
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού panko
1 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Βάλτε το αλεύρι, το αυγό και τα ψίχουλα panko σε ξεχωριστά ρηχά πιάτα. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με αλεύρι, τινάζοντάς τα για να φύγει το παραπανίσιο. Βουτήξτε τα στο αυγό και στη συνέχεια πιέστε τα ψίχουλα panko μέχρι να καλυφθούν καλά και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε για 3 ή 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!