Το φατούς είναι μια γευστική, πλούσια και υγιεινή λιβανέζικη σαλάτα. Το ρόδι προσθέτει μια γλυκόξινη γεύση. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα ενθουσιαστείτε, εσείς και οι καλεσμένοι σας, από το αποτέλεσμα. Νοστιμότατο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
3 λαχανόφυλλα, ψιλοκομμένα
2 μικρά ραπανάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 καρότο, τριμμένο
¼ φλιτζάνι σπόροι καλαμποκιού
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
12 κλωναράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι σπόροι ροδιού (προαιρετικά)
¼ φλιτζάνι σιρόπι ροδιού
2 στρογγυλές πίτες (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατέψτε το μαρούλι, το λάχανο, το ραπανάκι, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, το καλαμπόκι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, τους σπόρους ροδιού και το σιρόπι ροδιού σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα στους 175 βαθμούς. Τηγανίζουμε τις πίτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε να κρυώσει σε απορροφητικό χαρτί. Θρυμματίστε το ψωμί σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαλάτα.
Καλή όρεξη!