Μια γνήσια σπιτική γερμανική συνταγή για λουκάνικα kielbasa με λάχανο τουρσί. Το Kiełbasa είναι η γενική λέξη για το λουκάνικο, εσείς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας καπνιστό, φρέσκο ή βραστό λουκάνικο. Αυτή η εκδοχή γίνεται με ένα τηγάνι με μήλα, λουκάνικο και λάχανο τουρσί. Δοκιμάστε την και θα δείτε ότι σίγουρα αξίζει τον κόπο και τον χρόνο! Σερβίρετέ την με ζεστή γερμανική πατατοσαλάτα και κόκκινο λάχανο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 μήλα – καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1συσκευασία (900 γραμμάρια) λάχανο τουρσί
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κιλό λουκάνικο kielbasa, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάλτε τα μήλα και το λάχανο τουρσί σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για περίπου για 10 λεπτά, μέχρι τα μήλα να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το λουκάνικο kielbasa. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Καλή όρεξη!