Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικές τηγανίτες μπλίνι

Ρωσικές τηγανίτες μπλίνι

Αυτή είναι μια παλιά, ρωσική συνταγή. Αυτές οι μικρές τηγανίτες μπλίνι φαγόπυρου που έχουν φουσκώσει με μαγιά, σερβίρονται παραδοσιακά με χαβιάρι (ή ακόμα και καπνιστό σολομό). Είναι πανεύκολο να τις ετοιμάσετε, γίνονται νόστιμες και χορταστικές και μπορείτε να τις συνδυάσετε με όλα σχεδόν τα πιάτα. Δοκιμάστε και απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ζεστό γάλα (45 βαθμοί C)
1 φακελάκι (7 γραμμάρια) ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
4 αυγά χτυπημένα
¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα μαγειρικής
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το ζεστό γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, στη συνέχεια ρίξτε τη μαγιά στο γάλα και αφήστε να μαλακώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι φαγόπυρου. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Βήμα 2
Προσθέτουμε και τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την παχύρρευστη κρέμα μαγειρικής, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με μαγειρικό σπρέι και μετά ρίξτε μικρές ποσότητες ζύμης για να σχηματίσετε τηγανίτες 4 εκατοστών. Μαγειρέψτε μέχρι οι τηγανίτες να αρχίσουν να πήζουν και να στεγνώνουν, περίπου 2 λεπτά. Αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει από την άλλη πλευρά, περίπου για 1 λεπτό.

Καλή όρεξη!