Vegan Κουζίνα, Κινέζικη Κουζίνα

Μανιτάρια τηγανητά με Baby Corn

Μανιτάρια τηγανητά με Baby Corn

Εψαξα για κάτι ιδιαίτερο και βρήκα αυτή την κινέζικη συνταγή για τηγανητά μανιτάρια με baby corn. Ενα χορτοφαγικό συνοδευτικό με λαχανικά, που γίνεται απλά και είναι πολύ νόστιμο. Χρησιμοποιήστε ό,τι μανιτάρια είναι της εποχής, όπως μανιτάρια καλαμάκι, κουμπιά, het kone ή σιτάκε

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
8 καλαμπόκια baby corn, κομμένα σε φέτες
300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλιά της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε το σκόρδο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, για 5 με 7 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το baby corn και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5 με 7 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια στο μείγμα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου για 2 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 2
Χτυπήστε το κορν φλάουερ και το νερό μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι το κορν φλάουερ να διαλυθεί στο νερό. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των μανιταριών. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Βάζουμε σε πιάτο σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με την πιπεριά τσίλι και τον κόλιανδρο για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!