Ινδική Κουζίνα

Μοσχαράκι Samosas

Μοσχαράκι Samosas

Ενα ιδιαίτερο ινδικό πιάτο! Το μοσχάρι και οι πατάτες είναι τα κύρια συστατικά που ενώνονται μέσα σε αυτές τις υπέροχες τηγανητές samosas. Τα συκώτια κοτόπουλου μπορούν να αντικατασταθούν με το βόειο κρέας, αν το επιλέξετε. Δοκιμάστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
1 φλιτζάνι αρακάς
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο
1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές τσίλι
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
1 (συσκευασία (450 γραμμάρια περίπου) φύλλο ζύμης.

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μέτρια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε τις πατάτες και τον αρακά. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τους σπόρους κύμινου και το φύλλο δάφνης. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και τον κιμά. Μαγειρέψτε μέχρι ο κιμάς να ροδίσει ομοιόμορφα και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τη φρέσκια ρίζα τζίντζερ. Πασπαλίζουμε με το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το τσίλι σε σκόνη, την κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε με τον πουρέ πατάτας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 4
Ανακατέψτε τον κόλιανδρο και τις πράσινες πιπεριές τσίλι στο μείγμα πατάτας και του κιμά. Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε φύλλο ζύμης. Διπλώστε τα φύλλα σε τρίγωνα, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους με βρεγμένα δάχτυλα.

Βήμα 5
Σε μικρές παρτίδες, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά

Καλή όρεξη!