Διάφορα

Μπισκότα Oreo

Μπισκότα Oreo

Το μπισκότα Oreo αποτελούνται από δυο τραγανά μπισκότα κακάο με γέμιση κρέμα βανίλια. Τα μπισκότα αυτά παρασκευάστηκαν για 1η φορά στις 6 Μαρτίου 1912 σε ένα μικρό αρτοποιείο με την επωνυμία «Ναμπίσκο» στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Και τότε η μορφή τους ήταν σχεδόν ίδια με τη σημερινή, μόνο που το ανάγλυφο επάνω στα μπισκότα ήταν ένα στεφάνι μέσα στο οποίο ήταν χαραγμένο το όνομα Oreo.

Προέλευση της ονομασίας Oreo

Δεν υπάρχει ομοφωνία σε αυτό το θέμα. Κάποιοι λένε πως προήλθε από τη γαλλική λέξη or (= χρυσός), επειδή εκείνη την εποχή τα μπισκότα τυλίγονταν σχεδόν πάντοτε σε χρυσόχαρτα. Μερικοί άλλοι λένε πως η ονομασία προήλθε από μεταφορά στα λατινικά της ελληνικής λέξης ωραίο, επειδή τα μπισκότα αυτά είναι νόστιμα και πολύ ευχάριστα στη γεύση, και κάποιοι άλλοι από την ελληνική λέξη όρος (βουνό) επειδή στην πρώτη παρτίδα που λανσαρίστηκε στην αγορά τα μπισκότα είχαν σχήμα το οποίο έμοιαζε με λόφο. Πάντως πιθανότερη εκδοχή είναι ότι αυτή την ονομασία μπορεί να την προφέρει πανεύκολα ο κόσμος, επειδή είναι μικρή και τα δύο «o» τα οποία βρίσκονται στα δύο άκρα αντιπροσωπεύουν το σχήμα των μπισκότων το οποίο είναι κυκλικό και η συλλαβή re η οποία βρίσκεται ανάμεσά τους είναι παρμένη απ’ τη γαλλική λέξη crème (κρέμα).

Πηγή: Wikipedia

Περισσότερες πληροφορίες για τα μπισκότα Oreo

  • Δεν έχουν στην πραγματικότητα διπλή γέμιση.
  • Περισσότεροι από 123.000 τόνοι κρέμας φτιάχνονται κάθε χρόνο.
  • Χρειάζονται 59 λεπτά για να φτιαχτεί ένα σακουλάκι Oreo.
  • Έχουν πωληθεί περισσότερα από 500 δις. Oreos έως σήμερα.
  • Έχουν δημιουργηθεί τόσα Oreos ώστε θα μπορούσαν να τυλιχτούν γύρω από τη Γη 381 φορές.
  • Κάθε μπισκότο Oreo έχει 90 πτυχές γύρω από αυτό. Κάθε μπισκότο, λοιπόν, έχει 90 πτυχές, 12 λουλούδια, 12 παύλες και 12 κουκκίδες.
  • Η Παγκόσμια Ημέρα Oreo γιορτάζεται στις 6 Μαρτίου.

Πηγή: thatslife