Ελληνική Κουζίνα

Μπιφτέκια τόνου στο μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια τόνου στο μπάρμπεκιου

Αυτή η αμερικάνικη συνταγή για μπιφτέκια τόνου στο μπάρμπεκιου είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να μετατρέψετε τον τόνο από κονσέρβα σε ένα αξιοπρεπέστατο πιάτο! Αυτά τα μπιφτέκια τόνου είναι νόστιμα και τρώγονται σκέτα ή και σε σάντουιτς με μαρούλι και ντομάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κονσέρβα τόνου, στραγγισμένη
1 αυγό
⅔ φλιτζάνι βρώμη ταχείας ψησίματος
3 κουταλιές της σούπας σος μπάρμπεκιου
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς, ή περισσότερο για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού φύλλα αποξηραμένης μέντας
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τον τόνο, το αυγό και τη βρώμη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε με τη σος μπάρμπεκιου, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, τα φύλλα μέντας και το αλάτι.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα του τόνου στο τηγάνι. Να θυμάστε ότι τα μικρότερα μπιφτέκια συγκρατούνται καλύτερα και δεν διαλύονται. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το μπιφτέκι από κάθε πλευρά, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Καλή όρεξη!