Μύδια στον ατμό με βούτυρο και σάκε: Μια εξαιρετική ιαπωνική συνταγή για ένα νοστιμότατο πιάτο για τους λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο! Τα μύδια αχνίζονται με σάκε και γλυκό κρασί μιρίν και λίγο φρέσκο κρεμμύδι σε αυτόν τον ιαπωνικό τρόπο παρασκευής. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλάκια του γλυκού σάκε
4 κουταλάκια του γλυκού ιαπωνικό γλυκό κρασί μιρίν
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι ρυζιού
600 γραμμάρια μύδια, με το κέλυφος
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τρίψτε και ξεπλύνετε τα μύδια. Μουλιάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε γρήγορα το σάκε, το κρασί μιρίν και το ξύδι ρυζιού. Προσθέστε τα μύδια. Σκεπάστε με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, για 3 με 4 λεπτά. Πετάξτε τυχόν μύδια που δεν ανοίγουν.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα που σχηματίζονται στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή χαρτοπετσέτα. Προσθέστε το βούτυρο, τη σάλτσα σόγιας και το κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας να καλύψουν τα μύδια καθώς λιώνει το βούτυρο. Τοποθετήστε τα μύδια σε πιατέλα και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!