Καρυκεύματα

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Τι είναι;

Οι νιφάδες κόκκινου πιπεριού είναι θρυμματισμένες νιφάδες φλοιού αποξηραμένης γλυκιάς πιπεριάς. Οι οποίες τονώνουν την γεύση των φαγητών και τους προσδίδουν καταπληκτική γαστρονομική χροιά, ακόμη και των πιο απλών. Πχ. σπαγγέτι, ομελέτες, όσπρια και λαδερά. Είναι εύγεστες, γλυκές, αφυδατωμένες, με πλούσιο κόκκινο χρώμα, ευχάριστο άρωμα και σχετικά σκληρή υφή.
Είναι πολύ εύχρηστες, τις φυλάμε σε αεροστεγή βάζο και χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο. Αναμείξτε τες με νιφάδες πράσινης πιπεριάς και χρησιμοποιήστε τες σε όλα τα μεσογειακά πιάτα με βάση την τομάτα.

Σε ποιες συνταγές χρησιμοποιούνται οι γλυκές νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Συμπεριλάβετε τις γλυκιές νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο μείγμα του ρυζιού για να φτιάξετε γεμιστά, ριζότα, μπριάμ, Αφού τις μουλιάσετε, πασπαλίστε τες σε σαγανάκι, σπαγγετι και φέτα ψητή. Μαγειρέψτε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς με κινόα, ρύζι, φαγόπυρο, σούπες, ομελέτες.
Αναμείξτε τες με νιφάδες πράσινης πιπεριάς και ρίξτε τες σε σαλάτες με βραστές πατάτες. Και συμπεριλάβετέ τες στο μείγμα του κιμά για κεφτέδες και μπιφτέκια. Χρησιμοποιήστε τες ως καρύκευμα σε dressings για σαλάτες και ταιριάζουν σε όλα τα πιάτα με βάση την τομάτα. Ρίξτε τες σε σπανακόπιτες, πρασσόπιτες τυρόπιτες, κτλ