Οι πέννες με μανιτάρια και ροκφόρ είναι μια ευκολη,αγαπημένη συνταγή με την ιδιαίτερη γεύση του ροκφόρ. Ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1/2 κιλό πένες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γραμμ. μανιτάρια
1/4 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. τσαγ. ζωμός κότας ή κρέατος
100 γραμμ. ροκφόρ
λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτελεση συνταγης:
Βράζουμε τις πέννες σε αρκετό αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για άλλα 2-3 λεπτά
Τέλος προσθέτουμε το ροκφόρ [κρατάμε λίγο για ντεκόρ] τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε πιέζοντάς το με πηρούνι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κρεμώσει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις πένες σε μεγάλη πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το ροκφόρ φροντίζοντας να πάει παντού η σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr