Ελληνική Κουζίνα

Πίτσα μαργαρίτα

Πίτσα μαργαρίτα

Η πεντανόστιμη πιο δημοφιλής, πιο υγιεινή  και πιο απλή ,όσο αφορά τα υλικά της,συνταγή για πίτσα μαργαρίτα που αγαπήθηκε πολύ και στην Ελλάδα.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

Για τη βαση

1 δόση ζύμη για τη βάση πίτσας

200 γρ. μοτσαρέλα

1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

φρέσκα φύλλα βασιλικού 

Για τη σάλτσα

300 γρ. φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή ψιλοτριμμένο

2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό

αλάτιπιπέρι

λίγη ζάχαρη

ελαιόλαδο

Εκτελεση συνταγης:

Ετοιμάζετε τη ζύμη για τη βάση [βλέπε οδηγίες πιο πάνω στα υλικά].

Μόλις αφήσετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» ετοιμάζετε τη σάλτσα της πίτσας ως εξής: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2΄και μετά προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε 1 ακόμα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνετε τη τις ντομάτες το ντοματοχυμό και σταδιακά όλα τα υλικά της σάλτσας. Την αφήνετε να σιγοβράσει για 10΄μέχρι να πήξει και να μείνει με το λάδι της. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βασιλικό και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε και τα βασικά υλικά της πίτσας ως εξής: Τρίβετε τη μοτσαρέλα στο τρίφτη εκτός από 2-3 λεπτές φέτες.

Απλώνετε την έτοιμη ζύμη στο λαδομένο και αλευρομένο ταψί σας, προσθέτετε τη σάλτσα φροντίζοντας να πάει παντού. Πασπαλίζετε παντού τη σάλτσα με τη τριμμένη μοτσαρέλα, προσθέτετε τις ροδέλες της ντομάτας και τις φέτες της μοτσαρέλας, πασπαλίζετε με το βασιλικό και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο στους 220 βαθμούς φούρνο για 10-15΄μέχρι να λιώσει το τυρί και να ξεροψηθεί.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr