Ελληνική Κουζίνα

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια και ζαμπόν

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια και ζαμπόν! Φυσικά και μάλιστα ακαταμάχητο! Αλμυρό αντί για γλυκό κέϊκ  που αντικαταθιστά τη συνηθισμένη πίτα και θα το φάτε ακόμα και ως γρήγορο κολατσιό στη δουλειά. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για αλμυρό κέικ με μανιτάρια και ζαμπόν και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

4 αυγά χωρισμένα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

250γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους

150γρ μανιτάρια σε φέτες και σοταρισμένα ελαφρά

120γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

180γρ κασέρι τριμμένο

Εκτελεση συνταγης:

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Ρίχνετε το αλεύρι και τα ασπράδια των αυγών, αφού τα έχετε χτυπήσει πρώτα.

Προσθέτετε στο μείγμα το ζαμπόν, τα τυριά και τα μανιτάρια και ανακατεύετε ελαφρά.

Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα μέσα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr