Σας αρέσει η πίτσα; Τότε δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για πίτσα με κιμά και θα κολλήσετε! Σερβίρετε στην οικογένειά σας και στους καλεσμένους σας και κερδίστε τις εντυπώσεις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (93% άπαχο ή πιο άπαχο)
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρή πράσινη πιπεριά ή κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 πακέτο παχιά προψημένη κρούστα πίτσας
1-1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί.
Βήμα 2
Ταυτόχρονα, μαγειρεύουμε τον κιμά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια ως δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά, σπάζοντας σε μικρά κομμάτια και ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά. Βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και αλατοπιπερώνουμε.
Συμβουλή: Ο χρόνος μαγειρέματος αφορά φρέσκο ή καλά αποψυγμένο κιμά. Ο κιμάς θα πρέπει να μαγειρευτεί σε θερμοκρασία δωματίου. Το χρώμα δεν είναι αξιόπιστος δείκτης της ετοιμότητας του κιμά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τη ζύμη πίτσας στο ταψί. Συμπληρώστε με το μείγμα του κρέατος και μετά από πάνω το τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο στους 200°C για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Καλή όρεξη!