Ρωσική Κουζίνα

Παραδοσιακό ρωσικό πιροσκί

Παραδοσιακό ρωσικό πιροσκί

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή, σπιτική ρώσικη συνταγή για να ετοιμάσετε τα πασίγνωστα πιροσκί. Ενα έδεσμα που γίνεται γρήγορα και δεν απαιτεί πολλά και δύσκολα υλικά. Η γεύση του είναι εξαιρετική και αρέσει σε όλους

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
6 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι γάλα σε ένα φλιτζάνι ή ένα μικρό μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη και πασπαλίζετε από πάνω τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλάτι και 1 φλιτζάνι αλεύρι στο μεγάλο μπολ με το γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε αλεύρι, 1 φλιτζάνι τη φορά, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του μπολ και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Η ζύμη πρέπει να τριπλασιαστεί σε μέγεθος.

Βήμα 3
Όσο περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάχανο και αφήστε το στη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το αφήνουμε στην άκρη για τη γέμιση.

Βήμα 4
Τοποθετήστε την φουσκωμένη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε τη απαλά σαν ένα μακρύ ρολό πλάτους περίπου 5 εκατοστών. Κόψτε σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστά και τυλίξτε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα. Πατήστε τις μπάλες με το χέρι μέχρι να έχουν διάμετρο περίπου 10 εκατοστά. Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση λάχανου στο κέντρο και διπλώνουμε στη μέση να κλείσει. Πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστεί η γέμιση.

Βήμα 5
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ή δύο φύλλα ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα πιροσκί στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους για να αναπτυχθούν.

Βήμα 6
Ψήνουμε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!