Ινδική Κουζίνα

Πικάντικο ινδικό τηγανητό κοτόπουλο

Πικάντικο ινδικό τηγανητό κοτόπουλο

Ένα πολύ δημοφιλές πιάτο από την Ινδία. Αυτή η συνταγή πικάντικου ινδικού κοτόπουλου προσφέρει ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου που σίγουρα θα ευχαριστήσουν το στόμα και τον ουρανίσκο σας! Σερβίρετε με λευκό ρύζι ή ψωμί naan.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
1 αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
2 πιπεριές σεράνο, κομμένες σε κομμάτια 1 εκατοστό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
6 φρέσκα φύλλα κάρυ
1 ½ κουταλιά της σούπας κόκκινη πάστα τσίλι-σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερ
5 σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων
½ φλιτζάνι νερό
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το αυγό, το κορν φλάουερ , το 1/2 του ψιλοκομμένου σκόρδου, το 1/2 του ψιλοκομμένου τζίντζερ, αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί πλήρως το κοτόπουλο.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 7 με 10 λεπτά. Ένα θερμόμετρο στιγμιαίας ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου. Αφήνουμε το τηγανητό κοτόπουλο στην άκρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα δεύτερο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και τηγανίστε περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο τζίντζερ, τις πιπεριές σεράνο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και αλάτι. Προσθέστε τα φύλλα κάρυ και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε την πάστα τσίλι-σκόρδο, την πάστα τζίντζερ και το κόκκινο χρώμα τροφίμων. Ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέστε λίγο νερό.

Βήμα 4
Βάλτε το τηγανισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί. Ρίχνουμε και με κόλιανδρο.

Σημείωση του Μάγειρα:
Αυτό το πιάτο προορίζεται να είναι πολύ πικάντικο! Χρησιμοποιήστε σκόνη τσίλι και πάστα τσίλι-σκόρδο μόνο όσο μπορείτε να ανεχτείτε. Εάν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, μη διστάσετε να τα μειώσετε. Το πιάτο θα είναι ακόμα πολύ γευστικό.

Καλή όρεξη!