Σε αυτή τη συνταγή για πίτσα θα χρησιμοποιήσουμε χούμους αντί για τη συνηθισμένη κόκκινη σάλτσα – μια μοναδική και υγιεινή πίτσα για όσους βαριούνται τα παραδοσιακά. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης τα αγαπημένα σας λαχανικά και τυρί.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτί ζύμη κρούστας πίτσας
1 φλιτζάνι άλειμμα χούμους
1 ½ φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε φέτες, οποιοδήποτε χρώμα
1 φλιτζάνι μπουκίτσες μπρόκολου
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Βήμα 2
Ανοίγετε την ζύμη πίτσας και τη βάζετε σε ένα ταψί. Απλώστε μια λεπτή στρώση χούμους πάνω από την κρούστα. Απλώστε τις πιπεριές και το μπρόκολο σε φέτες πάνω από το χούμους και από πάνω το τριμμένο τυρί.
Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να λιώσει το τυρί στο κέντρο, για 10 με 15 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε.