Υγεία & Ομορφιά

Ρυτίδες λαιμού: 6 αποδεδειγμένοι τρόποι για να απαλλαγείτε

Ρυτίδες λαιμού

Οι ρυτίδες λαιμού είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να εκπλήσσονται από την ξαφνική εμφάνισή τους. Μερικές φορές η εστίαση αποκλειστικά στη φροντίδα του προσώπου σημαίνει ότι ο λαιμός παραμελείται. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ρυτίδες του λαιμού.

Γιατί εμφανίζονται οι ρυτίδες στον λαιμό;

Το δέρμα του λαιμού μοιάζει πολύ με το δέρμα του προσώπου. Με την ηλικία και την έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τον τόνο του. Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και το δέρμα αρχίζει να χαλαρώνει. Αυτό το χαλαρωμένο δέρμα δημιουργεί πτυχές ή ρυτίδες εκεί που κάποτε ήταν λείο και ομοιόμορφο.

Πότε εμφανίζονται συνήθως οι ρυτίδες στον λαιμό;

Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές γύρω από τον λαιμό εμφανίζονται συχνά στην περιοχή του προσώπου όταν οι άνθρωποι είναι στα 20 και στα 30 τους. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι παρατηρούν πιο εμφανείς ρυτίδες στον λαιμό τους πριν από το πρόσωπό τους! Για τους περισσότερους, ωστόσο, το δέρμα του λαιμού συνήθως δεν εμφανίζει προχωρημένες ρυτίδες μέχρι τα 50 περίπου.

Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούν να επιβραδύνουν την πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες του λαιμού που την συνοδεύουν.

Πώς να καταπολεμήσω τις ρυτίδες του λαιμού;

Βελτιώστε τη συνολική εμφάνιση του δέρματος ακολουθώντας αυτές τις προτάσεις για το πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες του λαιμού.

1. Κάντε ασκήσεις λαιμού

Σφίξτε και τονώστε τους μύες του λαιμού, αυξήστε τη ροή του αίματος στην περιοχή και ενισχύστε την παραγωγή κολλαγόνου μέσω ασκήσεων αυχένα/λαιμού και γιόγκα προσώπου. Όλα αυτά είναι απαραίτητα όπλα για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και των ρυτίδων του λαιμού. Σημειώστε ότι οι ασκήσεις αυχένα αποτρέπουν τον σχηματισμό ρυτίδων στον λαιμό αντί να εξαλείφουν τις υπάρχουσες ρυτίδες.

2. Χρησιμοποιήστε κρέμες λαιμού με ρετινόλη και συμπληρώματα με βιταμίνη C

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι κρέμες, τα συμπληρώματα διατροφής και οι λοσιόν που περιέχουν βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Δρουν ως αντιοξειδωτικά όταν εφαρμόζονται στο δέρμα και το προστατεύουν από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η ρετινόλη είναι επίσης ανεκτίμητη όταν πρόκειται για την αναγέννηση των κυττάρων. Επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων για να δημιουργήσει νεανικό δέρμα με πιο απαλή όψη.

3. Κάντε απολέπιση στον λαιμό

Τα νεκρά κύτταρα επηρεάζουν αισθητά την εμφάνιση του δέρματος. Η απολέπιση αφαιρεί αυτά τα κύτταρα που προκαλούν ακμή και το λάδι που συσσωρεύεται στους πόρους. Το φρέσκο δέρμα που αποκαλύπτεται διεισδύεται πιο εύκολα από τα αντιγηραντικά προϊόντα. Η χρήση προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για κάθε τύπο δέρματος και η αποφυγή σκληρών συστατικών μπορεί επίσης να βοηθήσει. Προσέχετε ωστόσο να μην κάνετε υπερβολική απολέπιση.

4. Επιλέξτε δερματικά fillers

Τα ενέσιμα fillers γεμίζουν το δέρμα στη στοχευμένη περιοχή ενώ ταυτόχρονα λειαίνουν την επιφάνεια. Κάντε κάποια έρευνα ιστορικού σχετικά με την τεράστια ποικιλία fillers στην αγορά, καθώς η χρήση τους εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν επιλέγετε αυτήν την τεχνική περιποίησης για την αφαίρεση των ρυτίδων του λαιμού, να γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα είναι μόνο προσωρινά!

5. Κάντε ενέσεις μπότοξ

Μια άλλη επιλογή για την εξάλειψη των ρυτίδων του λαιμού είναι το botox. Αυτό περιλαμβάνει την έγχυση μικρής ποσότητας αλλαντοτοξίνης στο δέρμα. Πολλές παρενέργειες σχετίζονται με αυτό το προϊόν, επομένως θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση.

6. Χειρουργική επέμβαση

Για να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες του λαιμού, μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορες επεμβάσεις. Πολλές περιλαμβάνουν την αφαίρεση μικρής ποσότητας δέρματος και το τέντωμα του πίσω στην προηγούμενη θέση του, επιτρέποντας στο δέρμα του λαιμού να φαίνεται πιο τεντωμένο. Χρησιμοποιείται αναισθησία και ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλλει.