Ρωσικά μπισκότα poertzelki: Μια εξαιρετική λιχουδιά της ρωσικής κουζίνας. Ενα ιδιαίτερο αρτοσκεύασμα, απολαυστικό, όχι τόσο πολύ γλυκό που να σε λιγώνει. Γίνεται πολύ εύκολα και με υλικά που μπορείτε να τα βρείτε παντού. Στην Ρωσία σερβίρονται παραδοσιακά ως επιδόρπιο την Πρωτοχρονιά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι ζεστό νερό (45 βαθμοί C)
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
¼ φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα
3 κούπες σταφίδες
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 φλιτζάνια αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα και τις σταφίδες μέχρι να ενωθούν πλήρως. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για 1 ώρα.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι σε ή μεγάλη κατσαρόλα στους180 βαθμούς.
Βήμα 4
Ρίξτε τη ζύμη με κουταλιές της σούπας στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι δεν είναι πολύ καυτό, ώστε το μπισκότο σας να μην είναι ωμό εσωτερικά και ξεροψημένο εξωτερικά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη ή άχνη, όπως προτιμάμε.
Καλή όρεξη!