Μία γρήγορη και εύκολη αμερικάνικη συνταγή για σάλσα με τσίλι hatch. Εχει ένα ήπιο, γλυκό κάψιμο, που μπορεί να γίνει εθιστικό. Συνδυάζεται υπέροχα με τα πατατάκια τορτίγιας, αλλά και με πολλά άλλα σνακ ή φαγητά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 πιπεριές τσίλι
1 κονσέρβα (800 γραμμάρια περίπου) ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια περίπου) ντομάτες σε κύβους με ψητό σκόρδο
½ κρεμμύδι, χοντροκομμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τις πιπεριές τσίλι Hatch.
Βήμα 2
Τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και αφήνουμε μέχρι να μαυρίσει και να κάνει φουσκάλες η φλούδα των πιπεριών, για 5 έως 8 λεπτά. Τοποθετήστε τις μαύρες πιπεριές σε ένα μπολ και κλείστε καλά με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τις πιπεριές να αχνιστούν καθώς κρυώνουν, για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε τα δέρματα.
Βήμα 3
Ανακατέψτε ψητές πιπεριές τσίλι Hatch, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους με ψημένο σκόρδο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την σκόνη σκόρδου στο μπλέντερ, μέχρι μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Σερβίρετε.
Καλή όρεξη!