Αγγλική Κουζίνα

Σκωτσέζικη σούπα κοτόπουλου με πράσα

Σκωτσέζικη σούπα κοτόπουλου με πράσα

Αυτή η συνταγή για σκωτσέζικη σούπα κοτόπουλου με πράσα θα σας δώσει το ιδανικό αγγλικό πιάτο! Ο,τι πρέπει για να ζεσταθείτε το χειμώνα! Ειναι μια παραδοσιακή Σκωτσέζικη σούπα κοτόπουλου και πράσων. Αν προτιμάτε τις πατάτες από το κριθάρι, τότε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες σε κύβους. Μια συνταγή που αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 κιλά μπούτια κοτόπουλου, με το κόκκαλο, χωρίς δέρμα

10 φλιτζάνια νερό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζάνι κριθάρι

1 κονσέρβα ζωμό κοτόπουλου

7 πράσα, κομμένα σε φέτες

2 μίσχοι σέλινο, κομμένο σε φέτες

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, συνδυάστε το κοτόπουλο, το νερό, το κρεμμύδι και το κριθάρι. Αφήστε το να βράσει, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε για 1 ώρα. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, πετάξτε τα οστά και το δέρμα, κόψτε το κρέας σε μπουκιές και επιστρέψτε το στην κατσαρόλα.

Βήμα 2

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τα πράσα, το σέλινο, το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράστε για 30 ακόμη λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 30 λεπτά

Μερίδες: 12

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

242,8 θερμίδες: 32,4 g πρωτεΐνης, 12,4 g υδατάνθρακες, 125,9 mg χοληστερόλης, 502,8 mg νατρίου.