Ο Σολομός με σάλτσα τυριού και μουστάρδας θα σας ξετρελάνει! Ένα νόστιμο υγιεινό ψάρι με μια ξεχωριστή υπέροχη γεύση. Μια πανεύκολη συνταγή με προετοιμασία 10 λ και ψήσιμο άλλων 10 λ για να έχετε σε 20 λ ένα ξεχωριστό υγιεινό πεντανόστιμο φαγητό.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
5 φιλέτα σολωμού
200 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη ή καπνιστό τυρί μετσοβόνε
5 κουταλιές της σούπας βιτάμ
2 κοφτές κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτελεση συνταγης:
Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος ,τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανάβουμε τον φούρνο στο γκρίλ στους 190 βαθμούς και ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου 4 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ πολύ καλά. Γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη μεριά και τα περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 4 λεπτά. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε τον φούρνο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr