Ελληνική Κουζίνα

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και γλάσο σοκολάτας

Εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και γλάσο σοκολάτας

Μία συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείου με κρέμα καραμέλας και γλάσο σοκολάτας, που λατρεύουν τα παιδιά και … όλοι όσοι αισθάνονται παιδιά…Η καραμέλα με τη σοκολάτα αποτελούν φανταστικό συνδυασμό!Θα σας ενθουσιάσει!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

1 κουτί μπισκότα digestive

1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη

4 κουταλιές βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1  3/4 ζαχαρούχο γάλα

180 γρ. κουβερτούρα [κομμένη σε μικρά κομματάκια]

1 κ.γ. μαργαρίνη

Εκτελεση συνταγης:

Για τη βάση:Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi.  Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το θρυμματισμένο μπισκότο  και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψάκι 22 χ 24 εκ. περίπου και πιέζουμε στη βάση του σκεύους ώστε να απλωθεί ισομερώς. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την καραμέλα γάλακτος, βάζουμε  μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα.

Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα. Όταν η καραμέλα παγώσει και σταθεροποιηθεί  λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το γλυκό μας σε μικρά μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr