Κινέζικη Κουζίνα

Τραγανό μοσχαράκι τζίντζερ

Τραγανό μοσχαράκι τζίντζερ

Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο, τραγανό μοσχαράκι τζίντζερ. Το σερβίρετε με σπιτικό ρύζι. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, απλά προσθέστε περισσότερες νιφάδες πιπεριάς τσίλι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¾ φλιτζάνι κορν φλάουερ
½ φλιτζάνι νερό
2 αυγά
1 κιλό μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
½ φλιτζάνι λάδι κανόλα
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους σπιρτόξυλο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους σπιρτόξυλο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους σπιρτόξυλο
3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το κορν φλάουερ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα. Βάζουμε τις λωρίδες μπριζόλας στο μείγμα μέχρι να σκεπαστούν.

Βήμα 2
Ρίξτε το λάδι κανόλα σε ένα γουόκ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να καπνίσει. Βάλτε το 1/4 των λωρίδων μοσχαρίσιας μπριζόλας σε καυτό λάδι και τις ξεχωρίζουμε για να μην κολλήσουν, με ένα πιρούνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η επικάλυψη να γίνει τραγανή , για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε το μοσχαράκι για να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας.

Βήμα 3
Στραγγίστε όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε και ανακατέψτε το καρότο, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, τα πράσινα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να γίνουν ακόμα τραγανά, για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 4
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και την κόκκινη πιπεριά μαζί σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μείγμα σάλτσας πάνω από τα λαχανικά στο γουόκ. Αφήστε στη φωτιά να πάρει μια βράση. Ρίξτε το μοσχαράκι στο μείγμα λαχανικών. Αφήστε το στη φωτιά ανακατεύοντάς το για περίπου 3 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, να προσθέσετε περίπου 1/4 φλιτζάνι σάλτσα teriyaki ως παραλλαγή. Επίσης να προσθέσετε σησαμέλαιο στο λάδι όταν τηγανίζετε το μοσχάρι.

Καλή όρεξη!