Τόφου hiyayakko: Ενα από τα πραγματικά παραδοσιακά εύκολα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας. Το τόφου είναι προϊόν που δημιουργείται από το γάλα σόγιας. Παρασκευάζεται όπως το τυρί. Είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες της Άπω Ανατολής και σε ανθρώπους που ακολουθούν τη χορτοφαγία. Το ντάσι είναι ζωμός, που γίνεται από ζεστό νερό στο οποίο προστίθενται διάφορα υλικά, όπως αποξηραμένα φύκια, αποξηραμένα ψάρια κλπ και αποτελεί τη βάση για τη σούπα μίσο, καθώς και διάφορες άλλες σούπες.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκοι ντάσι
½ κουταλάκι του γλυκού νερό
¼ συσκευασία (350 γραμμάρια) τόφου
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 πρέζα τρίμματα παλαμίδας (ξηρές νιφάδες ψαριού)
1 πρέζα καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, τους κόκκους ντάσι και το νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τοποθετήστε το τόφου σε ένα μικρό πιάτο και από πάνω προσθέστε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και τρίμματα παλαμίδας. Περιχύστε από πάνω το μείγμα σόγιας και πασπαλίστε με σουσάμι.
Σημείωση του Μάγειρα
Εάν φτιάχνετε αυτό το ντρέσινγκ σόγιας-ντάσι συχνά, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο περίπου μια εβδομάδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε, όπως βραστό σπανάκι, σαλάτα, ψάρι στον ατμό, βραστό κοτόπουλο και ούτω καθεξής.
Καλή όρεξη!