Κινέζικη Κουζίνα

Τηγανητό κοτόπουλο με αβοκάντο

Τηγανητό κοτόπουλο με αβοκάντο

Τηγανητό κοτόπουλο με αβοκάντο: Μια κινέζικη συνταγή για ένα πιάτο που σερβίρεται συχνά στα κινέζικα εστιατόρια. Το αβοκάντο έχει απίστευτα καλή γεύση με αρακά και κοτόπουλο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε άγουρα αβοκάντο, για να μην μετατραπούν σε χυλό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος! Σερβίρουμε πάνω από ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι ζωμό κότας
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαόυερ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
2 φλιτζάνια αρακά
2 φλιτζάνια μανιτάρια cremini, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
2 μεγάλα σφιχτά αβοκάντο – ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουερ και το σκόρδο μέχρι να γίνει λείο το κορν φλάουερ και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει και μαγειρεύουμε και βάζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 5 λεπτά. Βγάλτε το από το γουόκ και αφήστε το στην άκρη. Ρίξτε τα μπιζέλια στο ζεστό γουόκ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και ακόμα τραγανό, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτε τα μπιζέλια στο καυτό λάδι μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να αφήσουν το ζουμί τους, περίπου για 5 λεπτά. Πετάξτε τους περιττούς χυμούς, εάν υπάρχουν.

Βήμα 3
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο γουόκ και ανακατέψτε για λίγο σε μέτρια φωτιά για να ενωθεί με τα μαγειρεμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε τα κρατημένα υλικά της σάλτσας και τα προσθέτουμε στο γουόκ. Προσθέτουμε απαλά το αβοκάντο και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 3 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα με σάλτσα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!