Ελληνική Κουζίνα

Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Χοιρινά μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπαλσάμικο και ζυμαρικά. Μια συνταγή για ένα διαφορετικό πιάτο με τα ζυμαρικά σας.

Yλικα που θα χρειαστειτε:

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο

1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας

3 κρεμμύδια ξερά ροδέλες κομένες σε φέτες

2 κ.σ. μπαλσάμικο

2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. θυμάρι

ελαιόλαδο

παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι – πιπέρι

Eκτελεσh συνταγης:

Βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα χοιρινά φιλέτα. Αφήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν ενα χρυσό χρώμα και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε τα κατά μέρος.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια αλατοπιπερώστε και τα αφήνετε μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά. Βάλτε την ζάχαρη, το θυμάρι και σβήστε με το μπαλσάμικο.
Ανακατέψτε και αφήστε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Βάλτε τα φιλέτα πάλι στο τηγάνι και αφήστε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 6-7 λεπτά. Βάλτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε προσεχτικά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά με τα ζυμάρικά σας πασπαλίζοντάς τα με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr