Ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα. Μια συνταγή για ψημένη κρέμα σοκολάτα, δροσερή και πανάλαφρη για όλες τις ώρες για την οικογένεια και τους καλεσμένους μας.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. γάλα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
Εκτελεση συνταγης:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα, μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σ” ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους. Σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων το μείγμα του γάλακτος. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με μια επίπεδη σπάτουλα.
Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και γεμίζουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ή μικρά πυρίμαχα σκεύη μοιράζοντας την ποσότητα της κρέμας ισόποσα.
Τοποθετούμε τα πυρίμαχα σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να έρθει ως τη μέση των ή του πυρίμαχου . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς, στον αέρα, ώσπου να πήξει η κρέμα, για περίπου 30 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr