Ελληνική Κουζίνα

Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά

Αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με φέτα και μυρωδικά για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.Το κέικ αυτό μυρίζει Ελλάδα και θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αβγά

250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

100 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 φλ. κατίκι Δομοκού

1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση συνταγης:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και λίγο αλάτι.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια της φέτας με ελάχιστο αλεύρι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40′-45′. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Σερβίρεται χλιαρό ή κρύο (εκτός ψυγείου).

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr