Ελληνική Κουζίνα

Αυθεντικό σπιτικό Hamburger με τυρί

Αυθεντικό σπιτικό Hamburger με τυρί

Αυθεντικό σπιτικό hamburger με τυρί καραμελωμένα κρεμμύδια και αφράτο μπιφτέκι… σκέτος πειρασμός. Μια υπέροχη συνταγή για φανταστικά burgers φτιαγμένα με τα χεράκια σας…

Υλικα που θα χρειαστειτε:

Για το μπιφτέκι:

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος [με λίγο λιπάκι]

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ντομάτα τριμμένη

1 κ.γ. ζάχαρη 

1 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. φρέσκο βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση του hamburger /cheeseburger:

3 φέτες τυρί για τοστ [κατά προτίμηση τσένταρ]

1 σφιχτή ντομάτα σε φέτες

3 φύλλα από καρδιά μαρουλιού

3 ψωμάκια για χάμπουργκερ

3 φέτες μπέικον

Σος με: 3 κ.σ. μαγιονέζα, 2 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί

Εκτελεση συνταγης:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι μέχρι να «γυαλίσει», Ανακατεύοντας ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σήνουμε με το βαλσάμικο ξίδι.
  2. Ζυμώνουμε τον κιμά, τη τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι  και το κρεμμύδι του τηγανιού μαζί με τη σάλτσα του. Πλάθουμε τρία μεγάλα μπιφτέκια. Αλείφουμε ένα τηγάνι  με το βούτυρο και όταν κάψει καλά ακουμπάμε τα μπιφτέκια, στην αρχή για 1′ σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σε μέτρια. Τα ψήνουμε 3′-4′ περίπου από κάθε πλευρά (ανάλογα και με το πάχος τους) με προσοχή να παραμείνουν ζουμερά.
  3. Πριν τα βγάλουμε ακουμπάμε επάνω σε καθένα από μια φέτα τυρί, που θα αρχίσει να λιώνει από τη ζέστη. Τα κρατάμε σε πιάτο σκεπασμένα. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέϊκον [αν προτιμήσετε να βάλετε μπέϊκον] .
  4. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ακουμπάμε στο ίδιο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ψήνοντας μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι ένα μπιφτέκι με το τυρί του, [Αν θέλουμε μπορούμε να σοτάρουμε και να καραμελώσουμε με λίγη ζάχαρη και λίγες φέτες κρεμμυδιού], ένα κομμάτι μαρούλι, λίγη σως, μια φέτα ντομάτας, ξανά σως και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr