Ινδική Κουζίνα

Αργοψημένο κοτόπουλο με κάρυ Massaman

Αργοψημένο κοτόπουλο με κάρυ Massaman

Αυτό το αργοψημένο κοτόπουλο με κάρυ massaman είναι ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό πιάτο της ινδικής κουζίνας. Γίνεται κρεμώδες, ελαφρώς πικάντικο, με ξηρό καρύδι και πλούσιο σε γεύση. Θα σας αρέσει οπωσδήποτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
6 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
2 φλιτζάνια καρότα, κομμένα σε μπουκιές
1 φλιτζάνι ανάμεικτες κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε μπουκιές (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας πάστα κόκκινου κάρυ Ταϊλάνδης
1 κουταλιά της σούπας φρέσκια πάστα τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα λεμονόχορτου
2 κουτιά (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι ξερά καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
6 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι γιασμίν

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε παρτίδες και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν, για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Τοποθετήστε το ροδισμένο κοτόπουλο στον πάτο ενός slow cooker. Ρίξτε τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές πάνω από το κρέας.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τα στο slow cooker. Προσθέστε την πάστα κόκκινου κάρυ, την πάστα τζίντζερ και την πάστα λεμονόχορτου στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν, για περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε 1 κουτί γάλα καρύδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό, για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 κουτί γάλα καρύδας, το ζωμό κοτόπουλου και το φυστικοβούτυρο. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το υγρό, για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα υλικά στο slow cooker. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

Βήμα 4
Ρυθμίστε το slow cooker στο Low και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 4 έως 6 ώρες.

Βήμα 5
20 λεπτά πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού, σάλτσα ψαριού και καστανή ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια. Σερβίρουμε με ζεστό μαγειρεμένο ρύζι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι φιστίκια.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας. Μπορεί να μην χρειαστείτε τη δεύτερη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο αν υπάρχει αρκετό υγρό στο τηγάνι.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *