Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε τηγανισμένο μοσχαρίσιο κρέας με μπιζέλια σε ελαφριά σάλτσα τζίντζερ. Γρήγορο πιάτο, εύκολο και πεντανόστιμο! Σερβίρετέ το πάνω από ρύζι στον ατμό ή ζεστά νουντλς αυγών.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μοσχαρίσια μπριζόλα (1/2 κιλό), κομμένη σε λεπτές λωρίδες
250 γραμμάρια κινέζικα μπιζέλια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το κρασί ρυζιού, την καστανή ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού. Το αφήνουμε την άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη μπριζόλα και τηγανίστε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέστε τα μπιζέλια και τηγανίστε τα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας σόγιας, αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή και λεία η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!