Κινέζικη Κουζίνα

Ασιατικό μοσχαρίσιο κρέας με κινέζικα μπιζέλια

Ασιατικό μοσχαρίσιο κρέας με κινέζικα μπιζέλια

Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε τηγανισμένο μοσχαρίσιο κρέας με μπιζέλια σε ελαφριά σάλτσα τζίντζερ. Γρήγορο πιάτο, εύκολο και πεντανόστιμο! Σερβίρετέ το πάνω από ρύζι στον ατμό ή ζεστά νουντλς αυγών.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μοσχαρίσια μπριζόλα (1/2 κιλό), κομμένη σε λεπτές λωρίδες
250 γραμμάρια κινέζικα μπιζέλια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε τη σάλτσα σόγιας, το κρασί ρυζιού, την καστανή ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού. Το αφήνουμε την άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη μπριζόλα και τηγανίστε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσθέστε τα μπιζέλια και τηγανίστε τα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας σόγιας, αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή και λεία η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!