Ελληνική Κουζίνα

Αφράτα ψωμάκια με παρμεζάνα

Αφράτα ψωμάκια με παρμεζάνα

Μια πεντανόστιμη συνταγή για σπιτικά ψωμάκια με μοναδική νοστιμιά.Φτιάξτε λαχταριστά, αφράτα ψωμάκια με παρμεζάνα, τόσο εύκολα και απλά όσο και να τα εξαφανίσεις με την παρέα σου μέσα σε λίγα λεπτά.

Yλικα που θα χρειαστειτε:

3 αβγά

3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις [ή καλαμποκάλευρο]

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2κ.γ. μείγμα βοτάνων [θυμάρι, γλυκάνισο, ρίγανη ή άλλα της αρεσκείας σας]

4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

1 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες

3/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Eκτελεση συνταγης:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.  Στο μπλέντερ, χτυπήστε σε μεσαία ταχύτητα τα αβγά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τα βότανα, το γάλα και το τυρί.

Αλείψτε με λίγο λάδι μια φόρμα για muffins [ή πάρτε τα μεγάλα χαρτάκια για muffins] και ρίξτε το μείγμα μέσα στις θήκες, γεμίζοντάς τις περίπου μέχρι τα 3/4.

Ψήστε τα ψωμάκια μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα, γύρω στα 20 με 25 λεπτά. Βγάλτε τα από τις θήκες, αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο στη σχάρα και σερβίρετε, ή φυλάξτε τα σε αεροστεγή τάπερ.

Φτιάξτε τα με απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά και με καλαμποκάλευρο.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr