Μια βασική συνταγή πουρέ. Ο αφράτος βελούδινος πουρές πατάτας είναι το τέλειο συνοδεύτικο για το κοτόπουλο και το κρέας μας!
Υλικα που θα χρειαστειτε:
500 γρ. πατάτες
1/3-1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες (ή κρέμα γάλακτος light 15% λιπαρά)
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1/2 κύβο κότας ή βοδινού ανάλογα με το φαγητό που θα συνοδεύσετε διαλυμένο στο ζεστό γάλα
Εκτελεση συνταγης:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, με τις φλούδες τους, περίπου για 40-50 λ, ή μέχρι να βράσουν και μαλακώσουν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλέθουμε στο μύλο λαχανικών ή με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για το πουρέ. (Ποτέ στο multi).
Ρίχνουμε το πουρέ στη ζεστή κατσαρόλα που βράσαμε, σε μέτρια θερμοκρασία, και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο (κρύο από το ψυγείο) ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει το βούτυρο.
Τέλος, λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε το γάλα ζεστό (όσο πάρει ανάλογα με πόσο πηχτό θέλετε το πουρέ σας). Στη περίπτωση που θα βάλουμε κύβο κνορ, για περισσότερη γεύση, τον διαλύουμε στο ζεστό γάλα. Διαφορετικά αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε πρώτα το πουρέ και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr