Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικο χοιρινό με μαύρα φασόλια

Βραζιλιάνικο χοιρινό με μαύρα φασόλια

Μια συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για να φτιάξετε χοιρινό με μαύρα φασόλια. Ενα χορταστικό και νόστιμο πιάτο που συνδυάζει υπέροχα το χοιρινό κρέας και το καπνιστό λουκάνικο με τα μαύρα φασόλια και τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν. Είναι ένα τέλειο χειμωνιάτικο πιάτο, μπορείτε να διπλασιάσετε τα υλικά, αν έχετε περισσότερους καλεσμένους, ενώ μπορείτε να το καταψύξετε για μελλοντική χρήση, χωρίς να χάσει τίποτε από την καταπληκτική γεύση του!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1-1/2 φλιτζάνια μαύρα φασόλια ξερά
1/2 κιλό καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
1/2 κιλό χοιρινά παϊδάκια χωριάτικα χωρίς κόκαλα
1 συσκευασία (340 γραμμάρια) πλήρως μαγειρεμένα λουκάνικα chorizo, κομμένα σε φέτες
1 καπνιστό χοιρινό κότσι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
5 φλιτζάνια νερό
Ζεστό μαγειρεμένο ρύζι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ξεπλύνετε τα φασόλια και μουλιάστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και πετάμε το υγρό.
Βήμα 2
Σε μια χύτρα αργού μαγειρέματος, βάλτε τα φασόλια με τα επόμενα 9 υλικά. Προσθέσετε το νερό. Μαγειρέψτε, σκεπασμένο, σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα φασόλια, για 7-9 ώρες.
Βήμα 3
Βγάλτε τα χοιρινά παϊδάκια και το κότσι. Όταν κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε, αφαιρέστε το κρέας από τα κόκαλα. Πετάξτε τα κόκαλα και τα φύλλα δάφνης. Τυπήστε το κρέας με 2 πιρούνια και ξαναβάλτε το επιστρέψτε στην αργή χύτρα. Σερβίρουμε με ζεστό μαγειρεμένο ρύζι.

Συμβουλή: Καταψύξτε το σε δοχεία κατάψυξης. Για χρήση, αποψύξτε μερικώς στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε νερό αν χρειάζεται.

Καλή όρεξη!