Γαλλική Κουζίνα

Γαλλική πίτσα με φρέσκια επικάλυψη

Γαλλική πίτσα με φρέσκια επικάλυψη

Αυτή η πίτσα χωρίς γλουτένη είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αγαπημένη της οικογένειας. Η πίτσα είναι ένα αγαπημένο πιάτο των Ιταλών. Με αυτή όμως την εκδοχή της γαλλικής κουζίνας, που δεν περιλαμβάνει γλουτένη, θα ετοιμάσετε πολύ εύκολα μια νόστιμη πίτσα με βάση που φτιάχνεται με αλεύρι χωρίς γλουτένη, επάνω στην οποία μπορεί ο καθένας να βάλει την αγαπημένη του επικάλυψη, όπως ντομάτες, μοτσαρέλα, ζαμπόν κλπ. Μια θαυμάσια επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή και ελαφριά εκδοχή της πίτσας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
½ αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
7g φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
125-150 ml ζεστό νερό
210 γρ. επικάλυψη μπρουσκέτας ντομάτας
Για την επικάλυψη:
140 γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε χοντρές φέτες
½ αβοκάντο, κομμένο σε χοντρές φέτες
1 συσκευασία (70g) ρόκα
1 ντοματίνι, κομμένο στη μέση
4 φέτες ζαμπόν Πάρμας
4 φέτες ζαμπόν
ελαιόλαδο
ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το δεντρολίβανο και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Με το μοτέρ σε λειτουργία, προσθέστε αρκετό νερό ώστε το μείγμα να γίνει μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδης ζύμη. Ακουμπήστε την σε μια επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΒΗΜΑ 2

Κόψτε τη ζύμη στη μέση. Εάν έχετε μόνο ένα ράφι στο φούρνο σας και μαγειρεύετε σε παρτίδες, τυλίξτε το μισό με μεμβράνη. Ανοίξτε κάθε μισό κομμάτι της ζύμης απευθείας σε λαδωμένα ταψιά σε πολύ λεπτούς κύκλους 25 εκ. Μην σχηματίζετε χείλος στην άκρη. Απλώνουμε την επικάλυψη ντομάτας πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης, σχεδόν μέχρι την άκρη. Αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η ζύμη.

ΒΗΜΑ 3

Βάζουμε τις ψημένες ζύμες σε πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές. Βάλτε δίπλα τις γαρνιτούρες και αφήστε τον καθένα να φτιάξει τη δική του πίτσα.

Καλή όρεξη!