Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο χοιρινό χουνάν με πιπεριές

Κινέζικο χοιρινό χουνάν με πιπεριές

Κινέζικο χοιρινό χουνάν με πιπεριές: Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό γεύμα με χοιρινό χουνάν. Ενα αυθεντικό, λαχταριστό και νόστιμο πιάτο, ιδιαίτερα αγαπητό και συνηθισμένο στα κινέζικα εστιατόρια. Οι πιπεριές δίνουν το χρώμα και την πικάντικη πινελιά, που θα σας αρέσει σίγουρα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
30 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 καυτερές πράσινες πιπεριές τσίλι, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν, για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Προσθέστε το χοιρινό στο γουόκ. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί, για 5 έως 7 λεπτά. Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα πιάτο.

Βήμα 2
Ρίξτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο ίδιο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τις πιπεριές τσίλι μέχρι να τσιγαριστούν καλά με το λάδι και να μυρίσουν, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε το χοιρινό στις πιπεριές τσίλι και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, για 5 με 7 λεπτά ακόμα. Ρίξτε αρκετή σάλτσα σόγιας στο μείγμα χοιρινού κρέατος για να προσθέσετε χρώμα και γεύση για την επιθυμητή αλμύρα.

Καλή όρεξη!