Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα χοιρινά wonton στον ατμό

Κινέζικα χοιρινά wonton στον ατμό

Δείτε αυτή την πρωτότυπη κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πρωτότυπο πιάτο με χοιρινά wonton στον ατμό. Νόστιμες και λαχταριστές ασιατικές λιχουδιές, που γίνονται εύκολα και γρήγορα και επιπλέον είναι και πολύ υγιεινές. Ενα απολαυστικό και χορταστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει και θα το λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας κρασί από ρύζι
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
350 γραμμάρια χοιρινό κιμά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
25 περιτυλίγματα wonton
1 αυγό, χτυπημένο
3 κεφάλια κινέζικο λάχανο bok choy, κομμένα σε φέτες
10 μπιζέλια, κομμένα σε φέτες
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το κρασί ρυζιού και το κορν φλάουερ μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τον χοιρινό κιμά, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κρεμμύδι, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει πάστα, περίπου για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2
Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας χοιρινού κιμά στη μέση ενός περιτυλίγματος wonton. Αλείψτε τις άκρες με το χτυπημένο αυγό και πιέστε τις άκρες για να σφραγιστούν, δημιουργώντας ένα μικρό πουγκί. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα περιτυλίγματα wonton και τον κιμά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Παίρνουμε έναν και βάζουμε λίγο νερό μέχρι ακριβώς κάτω από τον πάτο. Βάλτε το νερό να βράσει. Προσθέστε το bok choy, τον αρακά, το καρότο και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​κρεμμύδι, σκεπάστε και βράστε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, για 2 έως 6 λεπτά. Βγάλτε τα και μοιράστε τα ομοιόμορφα σε 4 μπολ σούπας.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα wontons στον ατμομάγειρα και μαγειρέψτε στον ατμό μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ στη μέση, περίπου για10 λεπτά. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε μπολ σούπας μαζί με τα λαχανικά.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου και το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί, για 5 με 7 λεπτά. Ρίξτε το ζεστό μείγμα ζωμού ομοιόμορφα στα μπολ σούπας πάνω από λαχανικά και wontons. Πασπαλίστε το 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμύδι ομοιόμορφα πάνω από κάθε μπολ.

Καλή όρεξη!