Ινδική Κουζίνα

Ινδικές φτερούγες κοτόπουλου masala

Ινδικές φτερούγες κοτόπουλου masala

Μια δημοφιλής ινδική συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου masala. Φτιάχνετε από πριν μια απλή σπιτική πάστα masala και μαρινάρετε σε αυτήν τα φτερά κοτόπουλου. Το πιάτο είναι υπέροχο, γεμάτο πικάντικες ινδικές γεύσεις! Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ρύζι μπασμάτι στον ατμό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού καυτή σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στα 2, χωρίς τις άκρες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το κάρδαμο, τη σκόνη τσίλι, το πιπέρι και το γαρύφαλλο σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λάδι και νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε αυτή την πάστα μπαχαρικών στην άκρη.

Βήμα 2
Αλείψτε αλάτι πάνω από τα φτερά σε ένα ρηχό πιάτο και μετά τρίψτε την πάστα μπαχαρικών παντού. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο, από 4 ώρες έως όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά. Τοποθετήστε τα φτερά και ψήστε τα, γυρίζοντάς τα περίπου στη μέση του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν καλά, για 15 με 20 λεπτά. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο, που τοποθετείται κοντά στο οστό, θα πρέπει να δείχνει 75 βαθμούς Κελσίου.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε επίσης να τα μαγειρέψετε σε λαδωμένο ταψί στο γκριλ.

Καλή όρεξη!