Το streusel με ραβέντι είναι πολύ δημοφιλές επιδόρπιο της γερμανικής κουζίνας. Το ραβέντι είναι ένα φυτό που έχει τις ρίζες του στην Ασία και παρουσιάζει μια ομοιότητα με το σέλινο. Τα κοτσάνια του έχουν μια πλούσια, ξινή γεύση, γι ‘αυτό συνήθως μαγειρεύεται με την προσθήκη ζάχαρης. Η εκδοχή αυτού του streusel είναι ιδιαίτερα νόστιμη. Γίνεται αρκετά γρήγορα και εύκολα, αφού η ζύμη για την κρούστα και το streusel είναι ίδια. Δοκίμασέ το! Δεν θα το μετανιώσεις.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη με άρωμα βανίλια
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε κύβους
3 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο ραβέντι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, όπου βάζουμε μέσα το αυγό, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κύβους. Ανακατέψτε με τα χέρια σας να γίνουν μια ζύμη. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα 2/3 της ζύμης στο ταψί και απλώστε την απαλά να καλύψει τον πάτο. Από πάνω απλώστε ραβέντι.
Βήμα 4
Τρίψτε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα στα δάχτυλά σας και πασπαλίστε πάνω από το ραβέντι. Πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίξτε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε κύβους.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να γίνει τραγανό, για 40 με 50 λεπτά.
Καλή όρεξη!