Επιδόρπιο ζελατίνης με γεύση καφέ: Μια ιαπωνική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο γλυκό, που σερβίρεται σχεδόν σε κάθε ιαπωνικό εστιατόριο. Η ζελατίνη με γεύση καφέ συνδυάζεται καλύτερα με μια σαντιγί από πάνω. Ενα υπέροχο επιδόρπιο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε εύκολα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φάκελοι (7 γραμμάρια) σκόνη ζελατίνης χωρίς γεύση
3 φλιτζάνια ζεστού καφέ
1 ⅓ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ζαχαρούχα σαντιγί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Προσθέτουμε το ζεστό καφέ και νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη και η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε σε φόρμα 4 1/2 φλ. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει, τουλάχιστον για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Σερβίρουμε με σαντιγί.
Καλή όρεξη!